Първи беше подхванат спортният министър от редиците на ПП Димитър

...
Първи беше подхванат спортният министър от редиците на ПП Димитър
Коментари Харесай

ГЕРБ преди ротацията – като на предизборна кампания

Първи беше подхванат спортният министър от редиците на Политическа партия Димитър Илиев. На скрито записания Национален съвет на Политическа партия преди съставянето на държавното управление точно той беше индивидът, който съобщи, че има проблем с ротацията поради корупцията на ГЕРБ. Борисов нееднократно го загатна в рецензиите си към кабинета, макар че - става известно - Министерството на спорта към този момент е изпълнило цялата си управническа стратегия за 18-те месеца, без една точка. Когато пък избухна абсурдът с подкупа на служителя на министерството, назначен по времето на Красен Кралев от ГЕРБ, министър Илиев няколко пъти акцентира, че няма да търпи никаква корупция във ведомството. 

 

На прицел е и министърът на защитата, неприкрит евроатлантик - проф. Тодор Тагарев. Освен че е номиниран от ПП-ДБ, в последните месеци Тагарев свърши доста от работата, с която толкоз доста желаеха да се накичат „ евроатлантиците “ от ГЕРБ, само че в мандата на Мария Габриел. Срещу Тагарев се изговори доста - видяхме клюки за любовници, дейни мероприятия с негов консултант, рецензия след рецензия поради “Страйкър ”-ите. Апогеят беше, когато му се скараха, че не е поканил депутати на Водосвета на Богоявление. В същото време - бюджетът за защита най-сетне стана 2% от брутния вътрешен артикул, което е оттатък позитивно. И то не толкоз поради уговорката, стихотворец пред НАТО, ами поради уговорката пред защитата ни. 

 

Няма подозрение, че измежду нарочените от ГЕРБ за промяна е и икономическият министър Богдан Богданов. Вече писахме, че има. На всичкото от горната страна има и развиване – Богданов стартира да си връща предплатено платените, без социална поръчка, пари за неосъществения държавен комплекс, дадени от „ черната касичка “ ДКК през 2020 година. Започна да връща и заемите на ДКК към ББР. Пък и инфлацията му се усмихва - цените и на горива, и на храни, падат. И несъмнено, името му се появи преди всичко в извънредната информация на една от малките екрани за промените при ротацията, дружно с името на спортния министър от Политическа партия и на здравния министър Христо Хинков.

 

Относно Хинков - за неговия пост има дълга аварийна пейка от редиците на ГЕРБ. Почти всекидневни офанзиви от депутати, митинги, претенции за оставки. От говорещите против Хинков беше и шефът на Пирогов, който ГЕРБ гневно опазиха откакто здравният министър му изиска оставката поради одитния отчет с нарушавания и течове на държавни средства в болничното заведение. Здравната каса пък получи нечувано огромен бюджет за тази година, цели 8 милиарда. Дали ГЕРБ ръководят харченето (и доклада за харченето) на тези милиарди, ще разберем от развръзката при ротацията. 

 

Стратегическият проект за земеделие също е за към 8 милиарда лв. европари. Борисов към този момент дефинира Кирил Вътев като “слаб министър ”, без особени причини. Може би тъй като Вътев се пребори със зърнарите с майбасите, които разклатиха кабинета поради украинското зърно. Пред вратата на земеделския министър непрекъснато имаше протестиращи, привикнали на държавни дотации. На всичкото от горната страна министерството разобличи “субсидиевъдите ” - тези фермери, които години наред заявяват безнаказано фиктивни животни, с цел да вземат повече пари от страната. Неудобен министър, откъдето и да го погледнеш.

 

Лидерът на ГЕРБ не пропуща да спомене и районния министър от Политическа партия Андрей Цеков, който също е отпред на министерство с големи запаси. Цеков даже бе упоменат в подтекст, обвързван с Москва – само че теорията бързо се разпадна. Напоследък, сред редовете на съвсем хвалбите за свършената от него работа се долавят и доста упования. Но даже да се стигне до намерено обществено утвърждение на ГЕРБ за работата на Министерство на регионалното развитие, единствено надали Борисов би отказал партията му да оглави това основно министерство. Отсега предвиждаме, че в последния миг преди ротацията ще има „ шокиращи разкрития “ от лагера на ГЕРБ по адрес на фрагмента на Политическа партия. 

 

Същото важи за транспортния министър Георги Гвоздейков - още веднъж Политическа партия кадър. Още при започване на мандата си той повдигна въпроса със съмнителните публични поръчки за новите влакове, а малко по-късно Европейската прокуратура образува произвеждане. 

 

Най-съмнително обаче е отношението на ГЕРБ и персонално на Борисов към финансовия министър Асен Василев. Предстои да разберем дали той ще остане финансов министър, или ще бъде заменен с човек на ГЕРБ. 

 

Играта е ясна, ходовете са транспарантни, да забележим резултатите - и по какъв начин ще отговори ПП-ДБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР