Първата трансплантация на матка в Обединеното кралство беше приветствана като

...
Първата трансплантация на матка в Обединеното кралство беше приветствана като
Коментари Харесай

Нова ера за лечението на безплодие: Извършиха първата трансплантация на матка във Великобритания

Първата трансплантация на матка в Обединеното кралство беше приветствана като " зората на нова епоха " в лекуването на безплодието.

40-годишна жена, която към този момент има две деца, взема решение да помогне на 34-годишната си сестра, която е родена без матка.

Сега, шест месеца по-късно, реципиентката има менструация и се готви вероятно да й бъдат вградени лични ембриони, към този момент основани посредством IVF с нейни лични яйцеклетки, оповестява Скайнюз.

Професор Ричард Смит, един от двамата водещи хирурзи по време на интервенциите, сподели, че е имало „ голям триумф “, описвайки насладата, която показа със сестрите по време на клиника един месец по-късно.

„ Всички бяхме в сълзи – беше доста, доста прочувствено “, сподели той.

„ Мисля, че това беше може би най-стресиращата седмица от нашите хирургически кариери, само че и необикновено позитивна.

Получателят живее в Англия и тя и сестра й не желаят да бъдат назовавани.

Операцията е осъществена една неделя при започване на февруари в болница Чърчил в Оксфорд от екип от повече от 30 чиновници.

Операцията по изваждането на утробата на донора продължи повече от осем часа.

Преди да бъде извадена матката, хирурзите към този момент са почнали да оперират по-малката й сестра и след още девет часа и 20 минути трансплантацията е приключена.

Операцията е финансирана от Womb Transplant UK на цена от £25 000, което включва заплащане на NHS за времето в театъра и болничния престой на пациентите.

Хирурзите и медицинският личен състав не получаваха възнаграждение за времето си.

„ Наистина съм благополучен, че имаме донор, който е изцяло естествен след огромната си интервенция, а реципиентът… се оправя доста добре с имуносупресивната си терапия и с неспокойствие чака да има бебе “, сподели проф. Смит, който е клиничният началник на благотворителната организация.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР