Първата съвместна изложба на екстравагантните артисти Дора Славова и Дарина

...
Първата съвместна изложба на екстравагантните артисти Дора Славова и Дарина
Коментари Харесай

Райската градина на Дора Славова и пространствените визии на Дарина Пеева се събират в „Имитация” от 12 юли

Първата взаимна галерия на екстравагантните актьори Дора Славова и Дарина Пеева демонстрира въздействащи арт съоръжения в Дружеството на бургаските художници.

В центъра на размислите, които водят до концепцията ѝ стои тематиката за имитацията. Самите авторки я свързват с властта, религията и парите, а всичко това е прегледано през призмата на днешния ден.

Изложбата ще чака гости на 12 юли, вернисажът е от 17 до 20.00 часа. Входът е свободен.

Конфигурациите, които ще предизвикат гостите са запланувани и основани в интервал от половин година. Те са въодушевени от пространството на залата на ул. „ Александровска ” 22. Именно другите функционалности на постройката през годините предизвикат Дарина Пеева, която имитира социалистическия режим. Той, като групов, а освен самостоятелен феномен, носи със себе разнообразни проблематики, които авторката визира. Обектът на Дора Славова е инспириран от религиозния кич. Рефлексите върху религията са показани, като „ райска градина ”, която се намира в центъра на залата. Съдържанието на творбите е толкоз въздействащо, че като че ли формите получават нови измерения, които ни доближават още по-истински към смисъла на тематиката.

Специален посетител на изложбата ще бъде доц.д-р Атанас Тотляков. Преподавателят във Великотърновския университет идва особено в Бургас, с цел да открие експозицията, а всички присъстващи ще могат да прочетат подробната му критика.

Експозицията ще може да се прегледа до 23 юли.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР