Първата ракета на Гърция Стефанос Циципас допълни четворката в полуфиналите

...
Първата ракета на Гърция Стефанос Циципас допълни четворката в полуфиналите
Коментари Харесай

Стефанос Циципас е последният полуфиналист във Вечния град

Първата ракета на Гърция Стефанос Циципас добави четворката в полуфиналите на шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Рим. Поставеният под номер 5 в схемата не срещна особени компликации против хърватина Борна Чорич и реализира безапелационна победа с 6:3, 6:4 за час и 37 минути игра.

Циципас завоюва 90 % от разиграванията при вкаран негов първи сервис, както и над 50 % на втори сервис, което не остави съвсем никакви шансове на Чорич. Хърватинът стигна въпреки всичко до един пробив в мача в края на на втория сет, с цел да изравни за 4:4 гейма, само че още в идващия позволи да загуби подаването си и противникът му не му даде повече шансове.

На полуфиналите Циципас ще играе с руснака Даниил Медведев. До момента двамата имат 11 мача между тях, като Медведев води със 7-4 триумфа в серията. Гъркът обаче взе последните им две срещи, а не е загадка, че двамата не са в по никакъв начин положителни връзки между тях.

“Той играе добре, само че и аз също, съобщи Циципас на корта във връзка идния конфликт с Медведев. - Чувствам се удобно на корта, без значение дали играя в нощната или дневната сесия, тъй че се надявам да извлека най-хубавото от себе си против него. Мисля, че той демонстрира по-класен тенис от предходните години. ”

Циципас има баланс 13-3 на клей през този сезон и няма изгубен сет при четирите си победи на “Форо Италико ” досега.

В другия полуфинал в шампионата противници са датчанинът Холгер Руне и норвежецът Каспер Рууд.

Наградният фонд на шампионата в Рим е 7,7 милиона $.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР