Първата ракета на България Григор Димитров изкачи две позиции в

...
Първата ракета на България Григор Димитров изкачи две позиции в
Коментари Харесай

Прогрес за Григор Димитров преди Индиън Уелс


Първата ракета на България Григор Димитров изкачи две позиции в оповестената през днешния ден международна класация на тенисистите и заема 35-ото място с актив от 1381 точки.

През тази седмица той ще взе участие на първия Мастърс 1000 шампионат за годината в Индиън Уелс, на който стигна полуфиналите през предходната година, когато надпреварата беше през октомври.

Лидерът на тима ни за Купа „ Дейвис “ Димитър Кузманов също изкачи две места до №193. Миналата седмица той игра при успеха над Парагвай с 3-1 в зала „ София “.

В първите 500 са още Александър Лазаров (№408) и Адриан Андреев (№411), който нощес загуби в квалификациите на чалънджъра в Монтерей.

За втора седмица лидер в класацията на АТР е Даниил Медведев с 8615 точки. Следват Новак Джокович с 8465 и Александер Зверев със 7515 точки.

При дамите Виктория Томова записа най-хубавия си шампионат за 2022 година, откакто преодоля квалификациите на WTA 250 Монтерей и стигна до осминафиналите. Заради отпаднали точки от предишния сезон обаче 27-годишната софиянка се смъкна с осем места до №111.

 Виктория Томова

Тази седмица Томова ще играе в квалификациите на WTA 1000 надпреварата в Индиън Уелс. В първия кръг ще се изправи против Елизабет Мандлик.

В топ 500 от българките са също Изабелла Шиникова (№218), Елица Костова (№312) и Цветана Пиронкова (№331).

Продължава да води Ашли Барти пред Барбора Крейчикова и Арина Сабаленка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР