Първата открита процедура по Плана за възстановяване и устойчивост вече

...
Първата открита процедура по Плана за възстановяване и устойчивост вече
Коментари Харесай

Перник чака двуетажните влакове

Първата открита процедура по Плана за възобновяване и резистентност към този момент е в ход. Тя е обвързвана с обновяването на железопътния състав на Българските държавни железници (БДЖ).

За тях са заделени към 1 милиард лв. от проекта плюс още 700 млн. лева съфинансиране на плановете от страна на страната, както и за поддръжката на влаковете и локомотивите през идващите 15 години, оповестява mediapool.bg.

Проектният фиш за доставката на 7-те броя двуетажни и 35-те броя едноетажни електрически мотрисни влака е с планирана стойност от 532,5 млн. лева От тях 372,6 млн. лева идват от Плана за възобновяване и резистентност, а останалите ще са съфинансиране от страната. Отделно цялостното сервизно обслужване на закупените мотрисни влакове ще коства 200 млн. лева

Планира се те да бъдат употребявани за обслужването на най-натоварените близки посоки край София и Пловдив.

Най-натовареното направление София – Перник – Радомир ще се обслужва от 7-те нови двуетажни и 4-нови едноетажни мотрисни влака, е заложено в проекта. Другите посоки са София – Лакатник, Драгоман – Елин Пелин, Банкя – Елин Пелин, Карлово – Пловдив – Асеновград, Пазарджик – Димитровград и Пловдив – Белозем.

Влаковете ще могат да се движат с оптималната скорост до 160 км/ч, най-малко в секторите от жп мрежата, където това е механически допустимо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР