Първата на Витоша обособена зона за спускане с шейни ще

...
Първата на Витоша обособена зона за спускане с шейни ще
Коментари Харесай

Правят зона за шейни на Витоша

Първата на Витоша обособена зона за втурване с шейни ще бъде открита по самодейност на „ София – европейска столица на спорта " тази събота, на 23 януари, в границите на Витоша зимен фест 2021, съобщи БНР.

Традиционният към този момент снежен празник край хижа Алеко ще сложи начало на богатата годишна стратегия от интензивности в календара на Фондацията. Фестивалът бе иницииран от „ София – европейска столица на спорта “ и се организира за шеста поредна зима, като продължение на Световния ден на снега. Глобалната самодейност се провежда за десети път и в този момент сплотява близо 110 фестивални, спортни и занимателни събития в световноизвестни зимни центрове, като част от интензивностите в чужбина този път поради здравните ограничения са онлайн.

Първата профилирана зона за втурване с шейни ще бъде открита в събота със фамилна конкуренция. Мястото е малко над хижа „ Алеко “, на 250 м настрана, до остарелия ски-влек „ Боби “.

От години софиянци се качват с шейни в планината, само че там няма къде да ги карат и нормално малчуганите вършат това по ски-писти и пътеки, което навлича гнева на туристи и алпийци. Сега уредниците са оградили и почистили от шубраци и неравности обособения регион и чакат искащите да създадат първи спускания. Състезанията с шейни ще бъдат на фамилен принцип с елиминации по паралелни трасета с условие за присъединяване на дете и родител(роднина).

Записванията са от 10.00 до 10.45 ч. в деня на феста на специфичен сет пред х. Алеко. Участието е със лични шейни и екипировки, като конкуренциите ще стартират в 11.00 ч. по 150 м трасе, а в 11.45 ч. ще се състои малко разкриване на новата зона.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР