Първата мярка, която взехме, бе ограничаването на петъчните молитви. С

...
Първата мярка, която взехме, бе ограничаването на петъчните молитви. С
Коментари Харесай

Главното мюфтийство: Джамиите са отворени, но се влиза поотделно

Първата мярка, която взехме, бе ограничението на петъчните молебствия. С настъпването на Рамазан, ние забраняваме груповото четене на Корана и груповото навестяване на джамията. Това съобщи в ефира на предаването " Тази заран " по bTV основният секретар на Главното мюфтийството Джелал Фаик.
По думите му храмът е отворен, само че може да се влиза поединично, след което се прави стерилизация. Ние имаме издадена заповед и призоваваме да не се върви в джамиите. Ние пазим здравето на хората и призоваваме никой да не посещава в този интервал джамиите, изключително хората, които са по-възрастни, разясни Фаик.
Той сподели, че по принцип за Рамазан доста малко хора пътуват. Може би преди Байрам към 24 май се чака повече хора да се върнат в България, обясни Фаик. Той още веднъж прикани мюсюлманите да няма всеобщи тържествени вечери, а хората да си останат в стеснен кръг, в фамилиите.
Главният секретар на Мюфтийството у нас съобщи, че в Турция джамиите не работят, като се позволяват единствено единични визити. Не се позволяват хора и до свещените градове и места за исляма. 
Джелал Фаик обясни, че за фамилиите в Турция, които са с деца, ситуацията е още по-трудно във връзка с карантината.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР