Първата мобилизация от 1941 г. насам, която накара стотици хиляди

...
Първата мобилизация от 1941 г. насам, която накара стотици хиляди
Коментари Харесай

Мобилизацията срина рейтинга на Путин

Първата готовност от 1941 година насам, която накара стотици хиляди руснаци най-сетне да осъзнаят, че са във война, и принуди над 200 000 души да избягат от Русия единствено за седмица, смъкна и рейтинга на власта.

Нивото на утвърждение на активността на съветския президент Владимир Путин през септември претърпя втория максимален спад за 23-те години, през които той е на поста - от съвсем рекордните 83% до 77%. Това сподели социологическо изследване, извършено от " Левада център " /обявена в Русия за " задграничен сътрудник " / в интервала 22-28 септември 2022 година

Повече - с 9 процентни пункта - рейтингът на Путин е падал до момента единствено един път - през лятото на 2018 година, когато президентът, обратно на обещанието си при започване на кариерата си, подвигна възрастта за пенсиониране, изяснява Moscow Times. Неодобрението на Путин се е нараснало от 15% до 21%.

Делът на жителите, които считат, че нещата в страната " вървят в вярната посока ", е паднал от 67% на 60% - също връх след пенсионната промяна. Данните демонстрират, че руснаците хвърлят виновността за протичащото се върху Кремъл. Нивото на утвърждение на губернаторите спадна напълно леко  - от 69% на 67%.

Мобилизацията предизвика митинги, които обаче към този момент наподобяват „ доста по-малки от тълпите, които чинно се насочат към клането “, отбелязва политическият анализатор Абас Галямов. Той обаче счита, че митингите в Дагестан, Якутия и други градове са единствено загрявка: множеството хора се нуждаят от време, с цел да осъзнаят какво се случва, и да вземат решение какво да вършат.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР