Първата ми среща с Варненския театър беше, със сигурност, като

...
Първата ми среща с Варненския театър беше, със сигурност, като
Коментари Харесай

Актьорът Станислав Кондов: Чувствам се свободен и щастлив на сцената

„ Първата ми среща с Варненския спектакъл беше, сигурно, като възпитаник. Аз съм родом от Варна и съм ученик на Музикалното учебно заведение, тогава към този момент нямаше такава политика – да ни водят учителите на спектакъл, само че класът се събирахме да вървим на представления. Така започнах да виждам спектакъл. Конкретно зрелище не си припомням, само че гледах да виждам оптимално много  от представленията във Варненския спектакъл. Влюбих се, несъмнено, в трупата, започнах да отивам на школи, след това по естествения ред се подредиха нещата, аплайвах в Академията. Гледах доста неща във Варненския спектакъл и ми беше фантазия след това да работя тук. И доста се веселя, че това се случи.

Беше ми фантазия, тъй като тази натрупа, даже когато не се занимаваш с спектакъл, единствено като стоиш в салона, се вижда, че това е едно сплотено семейство. Този спектакъл има превъзходна натрупа и носи чувството за семейство - това е първото нещо, което ме впечатли.

Помня още първия ден когато пристигнах, двама-трима от по-възрастните сътрудници ми споделиха: „ Ние сме на твое разположение, постоянно можеш да питаш за някакъв съвет от нас. И в случай че нещо ти е мъчно, можеш да се обърнеш към нас “.

С една дума мога да опиша актьорската специалност като „ независимост “. За мен тя е нещо, което ме кара да се усещам извънредно свободен и благополучен на сцената “, показа в рубриката „ 100 години Варненски спектакъл “ артистът Станислав Кондов.

2021 година е юбилейна за Варненския – на 12 март преди 100 години е основан първият професионален спектакъл във Варна. Рубриката „ 100 години Варненски спектакъл “ показва актьорите, които творят днешната биография на театъра столетник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР