Първата дама на САЩ Мелания Тръмп заминава за Африка на

...
Първата дама на САЩ Мелания Тръмп заминава за Африка на
Коментари Харесай

Мелания Тръмп с първа самостоятелна обиколка в Африка

Първата дама на Съединени американски щати Мелания Тръмп отпътува за Африка на първата си огромна независима обиколка в чужбина с желание да сложи благополучието на децата в центъра на петдневната си аудиенция в четири страни - в четирите края на големия, тънещ в беднотия континент.

Мелания отпътува на 1 октомври, започвайки първото посещаване в живота си в Африка на следващия ден от Гана, която се намира в западната част на континента. Оттам тя отпътува за Малави на юг, след това идва в Кения на изток и най-после ще посети Египет, в североизточната част на континента.

Първата й продължителна интернационална обиколка отвън сянката на президента Доналд Тръмп обаче може да бъде помрачена от нейния брачен партньор, който преди време направи непочтителни и даже вулгарни мнения за континента.

Това натоварва първата дама до известна степен със задачата да изглади, доколкото може, връзките. Броени дни преди първата дама да се качи в американския държавен аероплан, с цел да прекоси Атлантическия океан, президентът Тръмп съобщи в Организация на обединените нации, че той и брачната половинка му "обичат Африка ".

Петдневната обиколка на госпожа Тръмп включва визити вболници, учебни заведения и приюти, защото е фокусирана върху благополучието на децата.

Грижата за децата е основен въпрос за Мелания, която има 12-годишен наследник. В Съединени американски щати тя се концентрира върху тематиката посредством подетата от нея самодейност "Би бест " ( "Бъди най-хубавият "). Тази седмица бележи най-продължителното разпространение на програмата и нейните цели в чужбина, с изключение на събитието, проведено от госпожа Тръмп визитата в Лондон дружно със брачна половинка й през юли.

Четиридесет и осем годишната Мелания Тръмп, родена в Словения някогашна манекенка, през днешния ден натурализирана американска гражданка, пътува много, придружавайки президента, в това число до Саудитска Арабия, Израел, Италия, до Брюксел, Франция, Япония, Южна Корея и Англия. Тя беше във Финландия за срещата на върха на брачна половинка й с съветския му сътрудник Владимир Путин, само че не отпътува с него за Сингапур за срещата му със севернокорейския водач Ким Чен-ун през юни.

Единствената й друга аудиенция в чужбина беше къса - еднодневно посещаване в Торонто през септември 2017 година, с цел да се причисли към английския принц Хари на спортно съревнование за ранени в бойни дейности военнослужещи.

Мнозина считат госпожа Тръмп за първа дама, която извършва отговорностите си с принуда, защото тя се придвижи напълно в Белия дом съвсем шест месеца откакто Доналд Тръмп встъпи в служба, тъй като синът им учеше в Ню Йорк. Нейното наличие не бие на очи спрямо това непосредствените й предшественички. Тя отсъстваше от общественото пространство в продължение на няколко седмици след бъбречна интервенция през май.

Предшественичките й Хилари Клинтън, Лора Буш и Мишел Обама пътуваха неведнъж в чужбина без съпрузите си по време на ръководството им. Подобни визити се трансфораха в нещо подразбиращо се при първите дами и сходни упования имаше и за Мелания като последваща стъпка от издигането й на една от най-зорко следените позиции в света.

Бившите първи дами Клинтън, Буш и Обама пътуваха нееднократно независимо до Африка.

"Когато посещава непозната страна, първата дама може да притегли вниманието и да спомага доста за пораждането на позитивни усеща към Съединените щати. Надявам се тя да успее да направи това ", сподели за госпожа Тръмп изследователката на първите дами Майра Гътин от университета "Райдър " в Ню Джърси.

По-рано тази година президентът Тръмп провокира отвращение в цяла Африка, откакто до публицистите стигна негово изявление от частен диалог, в което назова африканските страни "мръсни дупки ".

По-късно той обществено отхвърли отчасти думите си, само че импровизирано ги защитил, както заяви през януари АП. Президентът не отхвърли коментара си и когато беше запитан за него при визитата в Белия дом на нигерийския президент Мухамаду Бухари през април.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР