Първата дама на Съединените щати Джил Байдън започна днес посещението

...
Първата дама на Съединените щати Джил Байдън започна днес посещението
Коментари Харесай

Първата дама на САЩ Джил Байдън е на посещение в Румъния


Първата дама на Съединените щати Джил Байдън стартира през днешния ден визитата си в Румъния, заяви Аджерпрес. Съпругата на американския президент Джо Байдън ще посети военновъздушната база " Михаил Когълничану " в окръг Констанца, където ще се срещне с американските и натовските военни, а вечерта ще замине за Букурещ.

В събота Джил Байдън има планувана среща със брачната половинка на румънския президент Кармен Йоханис, като по този мотив ще изрази благодарност за щедростта и поддръжката на румънския народ, оказвана на украинските бежанци.

Снимка: Reuters


По-късно брачната половинка на американския президент ще посети публично учебно заведение в Букурещ, което е приело украински ученици-бежанци.

Първата дама на Съединени американски щати е съпроводена в пътуването си от асистент държавния секретар по европейските и евроазиатските въпроси Карън Донфрийд. В делегацията, съпътстваща Джил Байдън в Румъния, взе участие и някогашният американски дипломат в Букурещ (2009-2012) Марк Гитенстейн, сега дипломат на Съединени американски щати в Европейски Съюз, и неговата брачна половинка Елизабет Гитенстейн.
Снимка: Reuters

След визитата в Румъния Джил Байдън ще замине за Братислава, Словакия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР