Първан Симеонов, политолог, изпълнителен директор на Галъп интернешънъл Парадоксът е,

...
Първан Симеонов, политолог, изпълнителен директор на Галъп интернешънъл Парадоксът е,
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Ходът на Трифонов е обезсмисляне на 2020 г.

Първан Симеонов, политолог, изпълнителен шеф на " Галъп интернешънъл "
Парадоксът е, че с този ход Трифонов праща България в още по-голяма мъка. Той можеше от вътрешната страна да противостои на част от тези въпроси, за които безспорно е прав. Страната малко по малко потегля в една неприятна серпантина. Но в този момент по-добре ли ще стане - с нови избори или с ръководство на малцинството, което ще зависи от благоволението или още веднъж на Трифонов, или на ГЕРБ и Движение за права и свободи?

Вторият абсурд е, че обезсмисляме 2020 година - нали задачата беше да се махне моделът на ГЕРБ и Движение за права и свободи? ГЕРБ и Движение за права и свободи ненапълно бяха избавени от войната в Украйна. Сега разделянето не е Борисов/не-Борисов, а изток - запад. В този случай Борисов е пръв западняк. Движение за права и свободи също са отколешни западняци. Сега ще са напълно избавени.

Не на последно място, когато Генчовска я няма, шансът ветото за Северна Македония да бъде вдигнато е по-голям. В Народното събрание би могло да се образува и някакво прозападно болшинство в тази посока. С хода си Слави Трифонов пожъна противоположното на това, което цели.
Реклама
За страната тази обстановка по никакъв начин не е добра. От другата страна ще кажат, че никой не желае избори. Народът в действителност не желае още избори. Той би ги изискал, когато види опция. През последните три години България се движи в серпантина надолу. Сега ще имаме държавно управление на малцинството при световни инфлационни процеси и война. Въобще не знаем дали наесен войната няма да се разгърне още повече. Тогава какво ще вършим - ще връчим властта на Костадин Костадинов ли? Трябва час по-скоро като общество да се хванем сами за косата и да свикнем с концепцията, че няма идеални политици и не можем да ги сменяме като носни кърпи - с цел да има някакъв късмет страната не да прави някакви промени, а най-малко да оцелее в бурното море.

Костадин Костадинов съставлява напълно действителна опасност. Подкрепата за " Възраждане " действително пораства, а тази за " Продължаваме промяната " действително пада. Този спад е естествен и се случва в хода на всеки мандат. Но това, че Костадинов пораства, не е напълно естествен развой. Към него летят още три положителни топки. Първата е еврото, втората е Северна Македония и третата - самата обстановка от през днешния ден.

Ако се образува държавно управление вид " Беров ", което не е изключено, на първите последващи избори хората или ще предпочетат някой като Костадинов, или ще върнат Борисов на власт. Или ще стартират да се оглеждат за някакви по-еднолични претенденти за властта. Ще си кажат аман от тези партии, не може да има избори на всеки три месеца. Ако на следващия ден се окажем с ГЕРБ и " Възраждане ", спорещи за първите места, ами честито. До това ли докара цялата готовност от 2020 година?

,
Реклама Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Първан Симеонов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР