Първа реакция на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, който до

...
Първа реакция на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, който до
Коментари Харесай

Демерджиев първи зави към Гешев

Първа реакция на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, който до 10 часа през днешния ден беше измежду първите сторонници за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев.

Демерджиев към този момент не желае махането на Гешев след конференцията на обвинител № 1, в която той разгласи, че няма да подаде оставка и желае такава на заместника си и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

Гешев трябваше да е прогледнал доста от дълго време. Когато си затваряш очите и оставяш избрани политици да безчинстват и да чакаш те да ти посегнат, с цел да провидиш нещо и да се обърнеш против тях – това е доста закъсняла правдивост, разяснява Демерджиев.

Какви са взаимовръзките – видяхте напълно неотдавна. След като политиците могат толкоз бързо да трансформират обстановката с основния прокурор, който е най-силната фигура в страната във връзка с правосъдната власт, не е редно да е по този начин, счита Демерджиев.

Министърът уточни, че засяга политическата класа – тези, които имат въздействие.

Те могат и да се трансформират, въпреки че в последните доста години не са се променяли тези, които могат да въздействат на правосъдната власт, сподели той.

Във връзка с имената, посочени от основния прокурор, Демерджиев добави: „ Не отхвърлям имената, които той назова. Това са част от имената. Към тях могат да се прибавят още. ”

Дали чака искане на имунитети и арести, Демерджиев съобщи: „ Аз ги чакам от деня, в който съм стъпил като вътрешен министър. И от този момент моля това да се случи. Не съм почнал тази битка в деня, в който са ми поискали оставката ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР