Първа по рода си солидарна градина съществува от началото на

...
Първа по рода си солидарна градина съществува от началото на
Коментари Харесай

Солидарна градина дава плодове в столицата

Първа по рода си солидарна градина съществува от началото на този сезон в столицата на територията на квартал Дружба. Идеята и реализирането са плана е дело наХрана не Война, самоорганизирана самодейност от доброволци за шерване на сготвена храна и облекло за хора в потребност. Мотото им е „ Включи се и ти, дружно можем повече ”.



И наиситна очевидно могат повече, тъй като солидарната градина към този момент дава изобилни плодове. Теренът е общително възложен от Общинско сдружение „ Пазари Юг ” и е стопанисван от неофициалното гражданско съдружие Градско градинарство – София. Проектът действа с помощта на безвъзмездните старания на голям брой доброволци, помощта за въвеждащо образование посредством процедура и доктрина от прилежащите градини, дните на отворените порти, през които се вършат презентации на активността в градината и най-много на срещаното приятелското отношение, в комбиниране с куп други добродетели.


„ Затова настояваме Столична община да даде този терен за идеални еко-социални цели (безвъзмездно и за период от най-малко 5 години), с цел да може жителите на София да имат достъп до обществено-полезната активност, с която отсрамваме столицата и страната с нещо, одобрявано за естествен метод за почивка и възобновяване по света. Нещо, с което също така се дава и опция на хора в затруднено състояние и живеещи в последна беднотия да изградят своята система от градивни действия, с които да са потребни както на себе си, по този начин и на останалите ” – споделят от Храна не Война.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР