Първа оставка след опустошителните пожари на остров Мауи, част от

...
Първа оставка след опустошителните пожари на остров Мауи, част от
Коментари Харесай

След пожарите на остров Мауи: Първа оставка заради липсата на включени сирени

Първа оставка след опустошителните пожари на остров Мауи , част от Хаваите. Ръководителят на Агенцията за ръководство на изключителните обстановки - Херман Андая, ненадейно напусна поста си. Това стана единствено ден откакто сподели, че не съжалява за това, че не е употребявал сирените за предизвестие, оповестява организация Асошиейтед прес (AP).

Огънят опустоши предходната седмица град Лахайна и умъртви над 110 души. Само застрахованото имущество се прави оценка на към 3,2 милиарда $, разяснява организация Ройтерс, базирайки се на компанията за моделиране на злополуките Karen Clark & Company.

Продължава да пораства броят на починалите при опустошителния пожар на остров Мауи

Липсата на ранно предизвестие, дефицитът на вода за потушаване на пожарите и тапите на съществени пътни артерии при евакуацията на жителите провокираха остри рецензии към управлението на отрасловата организация. Решението да не се включат сирените за ранно предупреждение обаче се обрисува като една от най-големите неточности, изяснява организация AP.

Кметът Ричард Бисен одобри оставката на Херман Андая неотложно. „ Като се има поради сериозността на рецесията, пред която сме изправени, моят екип и аз ще назначим някого на тази основна позиция допустимо най-бързо “, съобщи Ричард Бисен.

Историческият курорт се приготвя за дълго възобновяване

Ейвъри Дагупион, чийто фамилен дом беше опустошен, е измежду доста поданици, които недоволстват, че не са били предизвестени по-рано. Той показва известие на Херман Бисен от 8 август, в което се споделя, че „ пожарът е локализиран “. Това приспива бдителността на хората и мнозина са се почувствали в сигурност.

Хаваите разполагат с най-голямата система от сирени за предизвестие навън в света. Тя е основана след цунамито през 1946 година, което умъртви повече от 150 души на Големия остров. Но може да се употребява и за предизвестие при солидни пожари.

Това е най-смъртоносният горски пожар в Съединени американски щати за последните 100 години

Хората, които са останали без дом, се настаняват в хотели най-малко до идната пролет. Очаква се да бъдат обезпечени над 1000 хотелски стаи. Мнозина обаче към момента спят в колите си. В същото време управляващите се надяват да изпразнят претъпканите и прекомерно неуместни за живеене групови убежища до началото на идната седмица.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР