Първа копка на спортна площадка в село Войсил направи кметът

...
Първа копка на спортна площадка в село Войсил направи кметът
Коментари Харесай

Кметът на Община Марица Димитър Иванов направи първа копка на 10-та спортна площадка

Първа копка на спортна площадка в село Войсил направи кметът на Община Марица Димитър Иванов. „ На днешния блажен християнски празник Трифон Зарезан слагаме началото на създаване на 10-то мини футболно игрище. Тази инвестиция е за всички младежи от Войсил и Община Марица, за образуване на детски шампионати и празници. Продължаваме да работим в името на това – децата ни да са щастливи “, сподели Димитър Иванов.
Прочетете още
Игрището ще е с размери 20х40 метра, с изкуствена ударопоглъщаща настилка, универсална за мини футбол, волейбол, баскетбол. Оградата към спортната площадка ще е с височина 6 метра.

„ Благодаря на общинските съветници, които гласоподаваха средства за реализацията на този план. Благодаря на моя екип, който оказа помощ за контрола по проектирането. Възлагам на кмета на Войсил Стоян Черкезов да следи построяването на спортното оборудване. Аз също ще управлявам работата на строителите “, съобщи Димитър Иванов. Той моли компанията да извърши качествено и в период новото спортно оборудване, чиято инвестицията е 285 хиляди лв..

Кметът поздрави децата от НУ „ Св. Климент Охридски “, които показаха подготвеност да играят футбол на новата спортна площадка. На нея ще упражняват и новите очаквания на „ Вихър “ – Войсил и „ Пловдив сити “ дружно с Петър Кумановали, прочут с кариерата си на футболист във ФК „ Марица “. „ Повече от 20 деца от Войсил, Бенковски, Съединение и Пловдив ще упражняват на тази спортна площадка. От идната година ще се включат и още футболни очаквания “, посочи Кумановали. Той добави, че оборудването ще е уместно и за фенове, които ще имат опция вечер и в почивните дни да упражняват. Новото спортно оборудване в Община Марица ще е осветено и снабдено с непрекъснато видеонаблюдение.

Първата копка бе осветена от отец Георги, а по-късно кметът Димитър Иванов алегорично разруши шампанско в багера, който сложи началото на новия план. На празника участваха ръководителят на Общински съвет Виолета Христодулова, заместник-кметовете Гергана Титюкова и Николай Стаматов, чиновници на администрацията и поданици на Войсил.

Девет спортни площадки са построени в Община Марица и радват феновете на футбола, баскетбола и волейбола в Бенковски, Костиево, Радиново, Царацово, Маноле, Калековец, Граф Игнатиево, Войводиново и Желязно.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР