Партньорите и приятели на bTV от сдружение „BG Бъди Активен“

...
Партньорите и приятели на bTV от сдружение „BG Бъди Активен“
Коментари Харесай

Добрият пример на „BG бъди активен”: В Пловдив чистят и спортуват в Световния ден на околната среда

Партньорите и другари на bTV от съдружие „ BG Бъди Активен “ от Пловдив проведох поредност от екоинициативи, показващи положителния образец.

Цяла седмица сдружението провежда разнообразни мероприятия, свързани с околната среда. Днес, в Световния ден на околната среда, дружно с жители и доброволци те чистиха Младежкия рид. Събитието е част от интернационалната акция NowWeMOVE.

На събитието участва и талисманът на bTV Зеленко, който се включи интензивно в спортните мероприятия. Бяха проведени още куклен спектакъл, „ чисти “ игри и арт работилници.

Организаторите показват, че посредством игри децата научават повече за разделното събиране на опаковки и за какво е добре да се рециклира. Всичко това е под формата на игра, с цел да могат доста по-лесно по занимателен метод децата да запомнят информацията.

„ Осъзнавайки, че в случай че още от деца хората са учени на отговорно и планувано отношение към другите типове боклуци, ще израснат рационални персони, ограничаващи вредите от боклука за околната среда, сдружението ни събра тези игри в справочник, който беше изпратен до над 2000 учебни заведения в цялата страна. Освен него имаме създадени още няколко наръчника #Безотпадъци, които посредством изкуство, музика, спорт и творчество орис най-малките по значими въпроси свързани с опазването на средата “, показват от „ BG Бъди Активен “.

През целия ден пловдивчани ще могат да станат част от екопикник на поляната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР