Партията на унгарския премиер Виктор Орбан ФИДЕС ще подкрепи ратификацията

...
Партията на унгарския премиер Виктор Орбан ФИДЕС ще подкрепи ратификацията
Коментари Харесай

Партията на Орбан ще подкрепи присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО

Партията на унгарския министър председател Виктор Орбан ФИДЕС ще поддържа ратификацията на протокола за участието на Финландия и Швеция в НАТО, разгласи в сряда парламентарната група, съобщи " Ройтерс ".

Съобщението беше последвано от апел на президента на страната за бързо утвърждение на разширението на Северноатлантическия алианс в отговор на нашествието на Русия в Украйна.

Швеция и Финландия подадоха молби за участие в НАТО предходната година и в този момент всички 30 страни членки на пакта би трябвало да ги ратифицират. само че Стокхолм е изправен пред възражения от страна на Турция за " банкет на членове на терористични организации ".

Ратификационният развой в Унгария пък се бави от предишния юли, а министър председателят Орбан за първи път изрази терзания от участието на Финландия и Швеция в Алианса предишния петък.

Все отново нощес ръководещата партия, която дружно с по-малкия си сътрудник управлява две трети от Народното събрание, разгласи, че ще поддържа участието на двете страни в НАТО.

Гласуването се чака не по-рано от втората половина на март.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР