Партията на Слави Трифонов Има такъв народ няма да влезе

...
Партията на Слави Трифонов Има такъв народ няма да влезе
Коментари Харесай

Партията на Слави: Никога коалиция с ГЕРБ, БСП, ДПС и патриотите

Партията на Слави Трифонов " ИТН " няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, НФСБ, ВОЛЯ и Вътрешна македонска революционна организация. " Това включва и " Републиканци за България ", защото Цветан Цветанов е ГЕРБ ". Това разгласи един от сценаристите на Трифонов - Тошко Йорданов, който е и зам.-председател на новата " антисистемна групировка ". Йорданов разяснява политическата рецесия, митингите, възможен предварителен парламентарен избор и други настоящи политически въпроси в предаването " По острието с Калоян Константинов " по малкия екран на Трефонов.

" Не можеш да бъдеш коалиция с някого, който смяташ за нездравословен за страната. Не можеш да правиш коалиция с мафията. Любопитно ми е дали бихте задали този въпрос на " Да, България ", тъй като те бяха министри във втория кабинет на Борисов. Не в първия, когато пристигна на вълната на вярата. Тогава беше ясно към този момент по какъв начин се крадат пари и какви са финансовите кръгове. Тогава Христо Иванов стана министър и беше във властта с него ", сподели Тошко Йорданов и упрекна партиите от " Демократична България " за това, че част от тях, когато са били в " Реформаторския блок ", са излъгали, че няма да се коалират с Борисов, а единствено часове по-късно са го сторили.

Все отново от думите му се стана ясно, че вижда " общо поле за диалог с " Демократична България " и евентуално двете обединения ще се срещнат за политически диалози в бъдеще.

Според зам.председателя на " ИТН " " всички са се вторачили в Слави ". " Едните, тъй като ги е боязън, че ще ги измете, като пристигна. Другите, тъй като се считат за по-умни и откъде-накъде хората харесват това, което той прави. Само ние не сме били във властта с ГЕРБ ", сподели той. И Мая Манолова е била като част от Българска социалистическа партия и дружно с Движение за права и свободи. " Демократична България " е била с ГЕРБ. Те излъгаха. Ако ние го създадем това – разпънете ни на кръст " , изясни Йорданов.

По думите му " ИТН " работи с нови обединения, които поддържат настояванията за мажоритарен избор в 2 тура, понижаване на дотацията, наложително гласоподаване и електронно гласоподаване. " Няма да мръднем от тези 4 неща ", сподели още той.

Йорданов разяснява и връзките с Бойко Борисов. " Различията сред Слави и него (Борисов), сред нас и Борисов започнаха, когато той стана кмет. Преди това той и Слави имаха близки другарски връзки. Борисов беше приветлив на всички. Малко хора не го харесваха, до момента в който беше секретар на Министерство на вътрешните работи в държавното управление на Сакскобургготски ".

" В момента, в който влезе във властта, сподели що за човек е. Почнаха едни обещания, едни заигравки с бюджета, градеж на метрото от приятеля на щерка му, на който той твърдеше, че му е блъснал пестник по-късно ", сподели още Йорданов.

Той отхвърли изказванията на премиера от 2010 година, че Трифонов е поискал 50% от ГЕРБ и въздействие да назначава министри:

Попитан за околните връзки на Трифонов през годините с хора от подземните кръгове като Илия Павлов и Георги Илиев, Йорданов сподели: " Слави в тези години беше на първо място реализатор. Занимаваше се с шоубизнес. Няма човек от шоубизнеса от тези години, който да не познава изброените персони. Те се срещаха, ходеха по участия и всички създатели ги познаваха. Както в този момент познават актуалните политици. Тънката разлика е, че Слави в никакъв случай не е имал бизнес с тях. Нещо, което сегашният министър председател е имал ".

Йорданов сподели още, че министър председателят е бил в директни бизнес връзки със СИК и е бил част от структурата им.

Той отхвърли групировката да е финансирана от депутата от Движение за права и свободи и медиен магнат Делян Пеевски или от хазартния необут с 18 обвинявания Васил Божков и хора, близки до тях.

" Боже, страшна тъпота е това. Не е правилно. Със същия резултат може да ме питате дали получаваме пари от Георги Гергов, Цветан Цветанов, Вальо Златев, Цветан Василев ", уточни той. По думите му в началото парите за малкия екран пристигнали от Слави Трифонов, който " продаде каквото можа ", след това от реклами, а към този момент и абонаменти.

По думите му малкия екран срещала компликации, тъй като " в страната има монопол на медийните реклами от най-големите малките екрани, както и напън от страна на страната ". " Ако си компания и рекламираш не където би трябвало – идват от Национална агенция за приходите и останалите държавни сдружения и стартират тормоз ", изясни Йорданов.

По думите му партиите би трябвало да събират пари от членовете си, а не да получават държавна дотация. Той счита още, че от мажоритарен избор за депутати в два тура могат да завоюват дребните партии, макар че редица специалисти считат друго – това би довело до тотална надмощие на няколко огромни партии и фрапантно понижаване на шанса на дребните партии да влязат в Народното събрание.

Йорданов разяснява и митингите, като разгласи, че лицата на недоволството са сред 20 и 30 година и имат " 3 простички претенции " : оставка на Борисов, оставка на Гешев и предварителни избори. " Но политиците се вършат на ударени: " Появява се простата кърджалийска хитруша и споделя: " Ние слушаме хората, несъмнено – те желаят Велико национално заседание и нова Конституция ", сподели Йорданов.

Според него няма да се стигне до оставка, тъй като " това не са политици и държавници, а нарушители и мутри ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР