Партията „Български възход“ на бившия служебен премиер и военен министър

...
Партията „Български възход“ на бившия служебен премиер и военен министър
Коментари Харесай

Стефан Янев на учредяването на партията си: Водят ни към катастрофа

Партията „Български възход“ на някогашния длъжностен министър председател и боен министър Стефан Янев беше учредена през днешния ден в София.

Ексдепутатът от Национална движение „Симеон Втори" и някогашен началник на БАБХ Пламен Моллов, някогашният длъжностен районен министър Виолета Комитова, Данчо Бончев, който е някогашен началник на БОП, Георги Самандов- зам.-министър на енергетиката по време на служебните държавни управления на Румен Радев и наследник на ген. Атанас Самандов от Гоце Делчев, журналистът Николай Коев са измежду учредителите на новата партия на Янев. Бившият длъжностен министър председател събра Инициативния комитет за основаване на „Български възход“ в столичен хотел.

Днес беше призната учредителна декларация, в която залягат главните правила и цели на групировката.

Стефан Янев съобщи пред учредителите, че се слага ново начало в българската политика с партия, която ще бъде действително покрай хората и в непрекъснат контакт с гражданското общество.

„ Правим първите стъпки за построяването на една нова, смислена и  потребна за обществото групировка, която съм убеден, че ще има значимо място в политическия живот на страната. Днес дружно слагаме едно ново начало ”, съобщи  Стефан Янев.

По думите му това ще е политическа групировка, която ще бъде покрай хората и която ще има непрекъснат контакт с гражданското общество.

„ Правим всичко това, тъй като не ни оставиха различен избор, тъй като ясно осъзнаваме, че спасението по настрана не е решение, нито към този момент е опция. Тук сме, тъй като утрото става все по-несигурно за нас и за децата ни. Родината ни през днешния ден е в тежко състояние, изправена пред голям брой рецесии, тя повече не може да се уповава на хора, които не са способни и не желаят да погледнат действителността в очите.

Обществено-политическата ни и социално-икономическа система са пред цялостен провал. Обществото ни е на ръба на обществения гърмеж, а сигурността ни е функционалност на положителната воля на външни фактори. Няма повече да толерираме тази политическа непросветеност и безнаказаност, този безразсъден авантюризъм, който ни води към дъното, тъй като дано да го кажем непосредствено ние сме на ръба на национална злополука, а дали не сме и пред война ”, съобщи той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР