Партия ВМРО, която под ръководството на Красимир Каракачанов, огласен като

...
Партия ВМРО, която под ръководството на Красимир Каракачанов, огласен като
Коментари Харесай

Войводи искат НАП да провери касата на ВМРО


Партия Вътрешна македонска революционна организация, която под управлението на Красимир Каракачанов, огласен като сътрудник Иван на Шесто ръководство на Държавна сигурност, е напът тотално да изчезне от политическата карта на страната, се раздира от вътрешни кавги.

  

Влиятелни фрагменти недоволстват, че трайно са изпаднали от властта, а финансите на партията са надълбоко защитавана загадка. Затова те най-настойчиво желаят Национална агенция за приходите да се разрови в сметките на Вътрешна македонска революционна организация. За задачата към този момент са изпратили няколко подробни сигнала до данъчните.

 

Вътрешна македонска революционна организация е най-богатата на недвижими парцели политическа групировка в страната, само че никой не е наясно какви пари се събират от наеми, по какъв начин се дефинират тези наеми, по какъв начин се избират наемателите…, гневят се фрагменти на партията. Тази загадка е наложена от години, освен това персонално от Каракачанов, който се разпорежда с парите на партията, нищо че официално към този момент се води единствено почетен ръководител.

 



Макар Вътрешна македонска революционна организация към този момент да не е в дневния ред на обществото, безспорно Каракачанов и протежетата му, са станали доста богати хора. Запознати категорично акцентират, че не Светият синод, а Вътрешна македонска революционна организация е най-заможната конструкция и е извънредно време Национална агенция за приходите да осветли приходите и разноските на партията.

Както е известно благосъстоянието не е насъбрано от Каракачанов и кръга му. Те просто имат нахалството да заграбват парцелите на тогавашните бежанци от разнообразни краища на Македония, останали под турска власт в края на XIX век.

 

Красимир Каракачанов е вкаран във Вътрешна македонска революционна организация под натиска на Пенчо Кубадински. След това през 2003 година с остроумен ход младата вяра на старите партийци и Държавна сигурност ченгетата съумява да впише цялата благосъстоятелност на тогавашните бежанци във „ Фондация  ВМРО “, която е записана в частна изгода. Едва ли тогавашните бежанци са предполагали, че благосъстоянието им ще бъде присвоено от доносници на Държавна сигурност.

 

Любопитен факт е, че измежду тогавашните основатели на фондацията, е и Костадин Костадинов, който през днешния ден към този момент има своя партия – „ Възраждане “. Тук е мястото да отбележим, че частна изгода значи, че приходите на Вътрешна македонска революционна организация могат законно да се употребяват от учредителя Каракачанов и свитата му.

 

Имането на партията е пръснато из цялата страна като се стартира от Македонския дом на „ Пиротска “ 6, където е седалището на Вътрешна македонска революционна организация, мине се през магазини и други здания из България, все на централни улици, в това число и парцел в Банско, който преди време бил на икономическото министерство. След запой обаче тогавашният министър Румен Биков го харизал на Вътрешна македонска революционна организация.

 

С всички тези пари обаче се подсигурява само високият стандарт на Каракачанов, неговите доближени и фамилиите им. Именно заради тази причина мнозина от партията чакат всеки миг да гръмне величествен скандал.

Самият Каракачанов в изявленията постоянно е посочвал, че освен не е продал нито един от тези парцели, а даже е добавил нови към тях.

Редовите деятели обаче прецизират, че те са добавени към „ Фондация Вътрешна македонска революционна организация “. Така и не излиза наяве обаче какво ще се случи с това благосъстояние при закриване на фондацията. В учредителния акт е записано, че ликвидацията се прави от ръководителя, т.е. Красимир Каракачанов или несъмнено от него лице.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР