Партиите пренебрегват здравия разум, защото решението за изпращане на оръжие

...
Партиите пренебрегват здравия разум, защото решението за изпращане на оръжие
Коментари Харесай

Радев: Решението на НС е опасна стъпка към въвличането на България във войната

Партиите подценяват здравия разсъдък, тъй като решението за изпращане на оръжие в Украйна е рискова стъпка към въвличането на България във войната. Конфликтът няма да бъде къс, той ще се разрасне.

Това сподели президентът Румен Радев след тържествения водосвет на бойните флагове и знамената светини в Деня на храбростта и празник на Българската войска, 6 май, представен от

Само преди дни аз приканих да не позволяваме пристрастеностите на войната да се придвижват и в България, напомни президентът и прикани българските политици деликатно да преценят следствията от своите думи и да не дълбаят разделяне в обществото ни.

Той сподели още, че е неприемливо в центъра на столицата ни да се основават конфликти във връзка войната и дефинира това като "опасно ".

"По българските улици би трябвало да се веят български флагове. Наш дълг - общствен и човешки, е да бъдем солидарни с жертвите на войната, да ги поддържаме по всякакъв начин, само че подсещам, че кръвопролитията стартират с милитаристки апели, те нямат място у нас. Всеки, който придвижва тези пристрастености в България или ни въвлича във войната, би трябвало да бъде подготвен да понесе и своята отговорност ", добави президентът.

Войната, която бушува директно до нас и която до скоро считахме за немислима, изисква държавническо държане и съответни решения, които да укрепват националната сигурност, разяснява президентът.

Запитан за политическия план на Стефан Янев, който беше министър председател в последните два служебни кабинета, Радев сподели: "Назначените от мен министри бяха мощни, когато работеха дружно в екип в назначения от мен кабинет, само че впускането в партийната политика се оказва за доста от тях непостижимо. Това е за повторно - на президентството се приписва политически план. Това е неверно схващане, тъй като не работя с сложени лица, в случай че аз поддържам самодейност или партия, ще го заявя персонално, сподели Радев.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР