Партиите от опозицията в парламента поискаха оставката на Мирослав Иванов

...
Партиите от опозицията в парламента поискаха оставката на Мирослав Иванов
Коментари Харесай

Опозицията иска оставката на зам.-председателят на парламента Мирослав Иванов

Партиите от опозицията в Народното събрание желаеха оставката на Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната " (ПП) като зам.-председател на Народното събрание.

От партията на Бойко Борисов, дружно с Движение за права и свободи и " Възраждане ", към този момент са внесли план на решение за предварителното му освобождение от поста. Според правилника на Народното събрание предлагането би трябвало да се сложи на гласоподаване " на първото съвещание след деня на постъпването му ". Това значи, че настояването за оставката на Иванов ще бъде прегледано в пленарната зала в четвъртък.

Цялата процедура е инициирана от някогашните ръководещи от ГЕРБ, а мотивът е, че предходната седмица, до момента в който председателствал съвещанието в петък, Иванов лишил думата на ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

" Заместник-председателят Мирослав Иванов за месеците, през които заема поста в определян от ръководителя съвещанието в негово неявяване. Почти постоянно при председателстване на съвещанието от негова страна, се позволяват груби неточности в процедурните правила за работа на Народното събрание, показва се жестоко тъпчене на политическия плурализъм и липса на ред в пленарната зала ", написа в претекстовете на предлагането.

От ГЕРБ желаеха още до гласуването на предлагането за освобождение на Иванов, той да не води пленарни съвещания. " Защото това е логиката. Вие към този момент сте в процедура на искане на оставка, това е на практика избор на съмнение към Вас и досега, в който не получите легитимност от страна на Народното събрание, съвещанията би трябвало да се водят от някой от останалите зам.-председатели на Народното събрание по желание на ръководителя ", сподели от парламентарната естрада Тома Биков.

" Докато не ми бъде гласувана оставката, аз не преставам да заемам позиция зам.-председател на Народно събрание и в това си качество имам право да повеждам съвещание ", отговори депутатът от ГЕРБ.

В залата се чуха скандирани " Оставка ", по-късно Иванов пордължи да води съвещанието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР