Партиите и най-вече мандатоносителят се опитват да заобиколят основния въпрос

...
Партиите и най-вече мандатоносителят се опитват да заобиколят основния въпрос
Коментари Харесай

Александър Маринов: Партиите избягват въпроса кой трябва да носи отговорност

Партиите и най-много мандатоносителят се пробват да заобиколят главния въпрос - кой ще носи политическата отговорност. Това съобщи пред БНР Александър Маринов, консултант на служебния министър председател Гълъб Донев.

Няма по какъв начин хем да ръководят дружно, хем всяка партия да си резервира политическата еднаквост. В едно държавно управление не може да има плаващи болшинства, разясни той.

По думите му в случай че има държавно управление, то ще е държавно управление на четворна коалиция . На тази фаза ГЕРБ и Движение за права и свободи наподобяват сигурни, въпросът е какво  , добави Маринов.

Партиите си дават сметка за рисковете, които биха поели в този момент да ръководят в такава настройка. Ясно е, че е опит за изплъзване от цялостна отговорност. Управлението значи действителни отговорности, посочи той.

Според него ПП/ДБ биха изгубили и при присъединяване, и при безучастие в такова държавно управление.

Маринов уточни, че при съставянето на държавно управление е политически погрешен ход. Съдебната промяна е доста по-сложна от въпроса - какво да вършим с основния прокурор, сподели още той.
 Александър Маринов: Има изгледи политическата рецесия да се реши
Александър Маринов: Има изгледи политическата рецесия да се реши

Дори и да няма държавно управление, страната би трябвало да има бюджет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР