Партиите би трябвало да си говорят, да бъдат гарант за

...
Партиите би трябвало да си говорят, да бъдат гарант за
Коментари Харесай

Атанас Радев: Липсата на диалог сред политиците рефлектира върху обществото

" Партиите би трябвало да си приказват, да бъдат поръчител за националните ползи . Когато институциите са слаби, когато няма устойчиво ръководство, се основават спомагателни спорове в обществото. И хората не желаеме да си приказваме между тях. Замитаме проблеми под килима и като излязат на сцената, се чудим какво става. Както е в този момент с енергетиката, с Плана за възобновяване ".

Това сподели пред БНР политологът Атанас Радев.

И акцентира, че политиците би трябвало да си влязат в ролята - да генерират публично мнение, да коментират на хората по какъв начин се преодоляват рецесиите.

" Никой у нас сега не изяснява и не приготвя обществото какво ни следва. Никой не приказва за дълготрайното развиване. Политиците би трябвало да обяснят на хората, да показват визии . Има тематики, които не са от голяма важност, а се слагат на дневен ред ".

В предаването " 12+3 " политологът добави, че чака при пускане на предизборната акция да има градивен спор .

" Има Такъв Народ ще хапят някогашните си съдружни сътрудници. Поведението на " Възраждане " е деструктивно... Промяната на партийната система ще рефлектира върху метода, по който ще се вземат решения и ще се ръководи страната ".

Интервюто с Атанас Радев можете да чуете в звуковия файл.

По обявата работи: Лозина Владимирова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР