Парното и топлата вода трябва да поскъпнат с около 50%

...
Парното и топлата вода трябва да поскъпнат с около 50%
Коментари Харесай

Искат 50% по-скъпо парно, не било социална услуга

Парното и топлата вода би трябвало да нарастнат с към 50% от Нова година, защото топлофикациите не престават да губят, без значение от. Това съобщи за БНР ръководителят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев.

Той обаче се съмнява, че КЕВР ще постанови сходен скок на цената на топлоенергията.

Причината съгласно него е, че се задържа последните 1-2 месеца. Тя обаче е два пъти по-голяма от тази, по която са считани цените на топлофикациите.

Увеличението на топлинната сила би трябвало да е най-малко 50 %, би трябвало да си признаем, че надали ще е толкоз, само че аз споделям каква би трябвало да бъде сметката, с цел да излезе тя, прецизира Георгиев. Той обаче е безапелационен, че не може да бъде избегнато нарастване. Въпросът е то да е в рационални граници.

Георгиев не знае какви лостове ще откри КЕВР, с цел да дефинира новите цени, само че акцентира, че не може топлофикациите да извършват обществени функционалности.

Въпреки финансовите си усложнения ТЕЦ-овете са обезпечили нужните за естествената им работа количества газ. " Доставките на природен газ са подсигурени с контракти, количествата също. Лошото сега е, че с изплащането на този газ на процедура се забавят и други заплащания. Но по този начин или другояче целите се извършват ", уточни ръководителят на асоциацията на топлофикациите.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР