Парното и топлата вода да поскъпнат с 15% от юли

...
Парното и топлата вода да поскъпнат с 15% от юли
Коментари Харесай

Искат сериозно поскъпване на парното и топлата вода в София

Парното и топлата вода да нарастнат с 15% от юли тази година, желае " Топлофикация София ", излиза наяве от заявление оповестено на страницата на Комисията за енергийно и водно контролиране. Освен това, компанията желае и токът, създаден от нея по смесен метод, да скочи с 32%.

При останалите сдружения желаното повишаване на топлоенергията възлиза на сред 5 и 71%, предава БНР. До края на първото тримесечие на тази година, всички сдружения трябваше да показват пред регулатора настояванията си за смяна в цените на тока и топлоенергията, която създават.

" Топлофикация София " бе поискала от Комисията за енергийно и водно контролиране пролонгация с няколко дни, заради което желаното нарастване излиза наяве чак в този момент. Топлофикацията в Пловдив също желае скок в цената на топлоенергията с 23%.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
За безпричинно повишение на цените на водомерите и топлом...

Рекордьори в това отношение са топлофикациите във Велико Търново (увеличение от 71%) и в Перник (скок с 61%). 41% повишаване желае сдружението във Враца, в Бургас упорстват цената да нарасне с 1/3, а в Плевен с 16%.

7% нарастване е поискано във Варна, а 5% от сдружението в Сливен. Исканите поскъпвания варират сред 17% и 40% при цената на тока, създаван по високотехнологичен метод. Заявленията на сдруженията ще бъдат прегледани от Комисията за енергийно и водно контролиране през месец юни.

По традиция регулаторът рядко удовлетворява желаните нараствания, занижавайки желаните проценти.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР