Парламентът започва работа днес с проекторешението за преразглеждане на политиката

...
Парламентът започва работа днес с проекторешението за преразглеждане на политиката
Коментари Харесай

НС започва работа с предложение за преразглеждане на санкциите на ЕС към Русия

Парламентът стартира работа през днешния ден с проекторешението за преразглеждане на политиката на наказания на Европейския съюз във връзка с Руската федерация. Вносители са ръководителя на ПГ на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и група народни представители, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според вносителите, политиката на наказания вреди еднообразно, както на България, по този начин и на целия Европейски Съюз.

Вносителите означават извършените срещи на най-високо ниво в Москва през 2018 година и 2019 година, както на президента Радев, по този начин и на премиера Борисов. Те напомнят и визитата на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева също през 2019 година в съветската столица. В претекстовете на проекторешението е записано, че от срещите става ясна потребността от динамизиране на комерсиалните и икономическите връзки сред България и Русия в полза на двете страни.

Работата на депутатите ще продължи с първо гласоподаване на измененията в Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове.

В пленарна зала за първо гласоподаване влизат и промените и допълненията на Закона за въоръжените сили, вносител е Министерски съвет.

В четвъртък, 5 март, народните представители ще стартират работа с отчета на Временната комисия за изследване на обстоятелствата и събитията, свързани с спиране на излъчването на стратегия „ Хоризонт “ на Българското национално радио, както и на изказванията за политически напън върху управлението и публицисти от БНР. Точката е единствена за деня.

В петък, 6 март, преди постоянния парламентарен надзор, депутатите ще гледат на второ четене промени и допълнения на Закона за ограничение изменението на климата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР