Парламентът задължи автобусите да бъдат оборудвани с колани за пътниците

...
Парламентът задължи автобусите да бъдат оборудвани с колани за пътниците
Коментари Харесай

Парламентът задължи автобусите да бъдат оборудвани с колани

Парламентът задължи рейсовете да бъдат оборудвани с колани за пасажерите и с устройство за мобилно видеонаблюдение. Депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за пътищата, с които се променя Законът за автомобилните транспорти.

Текстовете бяха признати със 79 гласа " за " и 20 въздържали се. Изискването за съоръжение с колани влиза в действие в деветмесечен период от обнародването на измененията, а за видеорегистраторите - в 18-месечен период.

Изискването за предпазни колани няма да се ползва за моторни транспортни средства при профилиран транспорт по направления с еднопосочна дължина до 30 км.
Превозвач, който допусне осъществяване на транспорт на пасажери с моторно транспортно средство, което не е оборудвано с предпазни колани, ще се санкционира с санкция или имуществена глоба от 3000 лв., а санкцията за лидера ще е 500 лв..

Към момента българското законодателство планува глоба от 50 лв. за пасажер, който не е сложил колан, припомниха вносителите на измененията от ГЕРБ.

75% от българите считат, че коланите фактически оказват помощ за сигурността, демонстрира проучване на „ Галъп интернешънъл “, извършено сред 5 и 11 септември измежду 769 души.

Мнозинство от 66 на 100 поддържа коланите да станат дейно наложителни в междуградските рейсове. 16 % са срещу, а 18% не могат да преценяват кое е по-доброто решение. / БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР