Парламентът трябва максимално бързо да започне разглеждането на законодателни промени,

...
Парламентът трябва максимално бързо да започне разглеждането на законодателни промени,
Коментари Харесай

Стартират бързи законодателни промени, за да се преодолеят празнотите в НК във връзка с незаконното производство на акцизни стоки

Парламентът би трябвало оптимално бързо да стартира разглеждането на законодателни промени, които да преодолеят празнотите в Наказателен кодекс по отношение на противозаконното произвеждане на акцизни артикули.

Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов по отношение на контрола на производството на акцизни артикули и нужните в тази връзка промени в акцизното законодателство.

„ Разбрах от основния прокурор Сотир Цацаров, че има избрани празноти в Наказателния кодекс, които разбудиха нашия интерес. Целта на днешната среща беше да създадем организация на дефицитите в Наказателен кодекс. Тук, съгласно мен, ролята на Българския парламент е оптимално бързо да стартира разглеждането на законодателни промени, които да преодолеят празнотите в наказателното законодателство, което да даде опция за разобличаване и вдишване на наказателна отговорност за избран вид действия “, съобщи още министър Горанов.

Поставили сме период до края на идната седмица измененията в Наказателния кодекс да бъдат на вниманието на народните представители, сподели и министърът на правораздаването Цецка Цачева.

Министър Цачева изясни, че в незабавен порядък още в границите на деня експертна група в Министерство на правораздаването дружно с представители на прокуратурата и на Министерството на финансите ще изработят промени в член 234 на Наказателен кодекс, който планува наказателна отговорност за лица, които продават или държат на склад акцизни артикули без бандерол, само че не и за лицата, които създават такива артикули.
По думите ѝ е установено, че единствено посредством административно наказателните уредби не може да бъде предотвратено производството на акцизни артикули по метод, така в страната липсва информация за нарушавания досега на инспекциите.

"Процентът на условните присъди не може да бъде мерило за наказателното произвеждане ", сподели от своя страна и основният прокурор Сотир Цацаров. "Законът е планувал опцията за неосъждани лица да се постановя условно наказание. Това е нещо всекидневно. Не ми се желае да пояснявам въпроса за какво в закона има условно наказание. Това наказание е въпрос на правна техника и това има своето значение “, съобщи той.
„ За мен тези пропуски в законодателството не са установени в този момент. Сега имаме опция да сме чути. За мен това не е нещо ново. Въпросът е концепциите, желанията и волята да са облечени в подобаваща законодателна техника “, добави още Цацаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР