Парламентът ще изслуша служебния министър на финансите Росица Велкова за

...
Парламентът ще изслуша служебния министър на финансите Росица Велкова за
Коментари Харесай

Парламентът днес изслушва министъра на финансите

Парламентът ще изслуша служебния министър на финансите Росица Велкова за осъществяването на бюджета и за финансирането на недостига. Това планува програмата на изключителното пленарно съвещание, планувано за през днешния ден от 10:00 часа.

Първа точка в дневния ред, оповестен на страницата на Народното събрание, е проекторешение за избиране на Временна комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание. Предвижда се комисията да бъде основана на паритетен принцип и да се състои от 14 членове – по двама представители от всяка парламентарна група.

Втора точка планува чуване на служебния министър на финансите Росица Велкова по отношение на осъществяването на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година по главните пера на бюджетните доходи и разноски. От финансовия министър се желае да показа и плана на служебното държавно управление за държавния бюджет за 2023 година, включително тригодишната бюджетна прогноза. Вносители на предлагането са Корнелия Нинова („ Българска социалистическа партия за България “) и група народни представители.

По предложение на ГЕРБ-СДС в дневния ред е включено и чуване на служебния министър Росица Велкова по отношение на положението на финансирането на недостига.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР