Парламентът ще гласува на първо четене промените в Закона за

...
Парламентът ще гласува на първо четене промените в Закона за
Коментари Харесай

Гласуват на първо четене Закона за съдебната власт

Парламентът ще гласоподава на първо четене измененията в Закона за правосъдната власт.

Промените провокираха полемики с предлагането да се отреже външното финансиране на съсловните организации на магистратите. 

Предстои и политическият спор за това дали ще остане обвързване за магистратите да афишират участието си в съсловни и други организации всяка година.

Председателят на отрасловата комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ съобщи, че за последната година професионалните организации не са създали нищо, с цел да просветлят както финансовите си източници, по този начин и да изпълнят законовото си обвързване да заявяват участията си във всички типове организации - секрети, очевидни, в които членуват обособени магистрати.

Позицията на премиера и държавното управление е, че е безпричинно и неприемливо да се вкарва възбрана за прилагане на магистратските организации от средствата по разнообразни европейски стратегии и фондове.

Промените ще вкарат обвързване за всички магистрати, а освен за новоназначените, да подават декларация в която да разкрият всички действия и участия, като гаранция за самостоятелност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР