Парламентът се превърна в арена заскандали, обиди и обвиненияпрез днешния

...
Парламентът се превърна в арена заскандали, обиди и обвиненияпрез днешния
Коментари Харесай

Политически страсти: Парламентът се превърна в арена на скандали и взаимни обвинения

Парламентът се трансформира в сцена за кавги, обиди и обвинявания през днешния празничен 1 юни.Причината - скандал сред Политическа партия и " Възраждане ".

Всичко стартира, след катодепутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Явор Божанковс е опита да прочете декларация в отговор на такава, прочетена от парламентарната група на „ Възраждане “, съобщи Дарик.

Градусът на напрежениетосе увеличи , откакто Божанков съобщи от парламентарната естрада уточни, че " макар че говореха против меките китки, двамата сЦончо Ганев и Костадин Костадиновнай-много ни съмняват, че са такива в това отношение ", уточни Божанков, откакто неколкократно бе преустановяван по време на опита си да прочете декларация от името на парламентарната група на ПП-ДБ.

Малко по-късно депутатът от " Възраждане " Цончо Ганев се изплю върху Божанков.

По време на брифинг съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков съобщи, че впоследните дни са налице офанзиви против парламентарната република.

" В момента, в който те излязат на трибуната, ще ги унищожим до крайник, ще организираме прелом " - това са думи на " Възраждане ". Нека да е ясно - България епарламентарна република, европейска и демократична страна. Ние ще бъдем поръчител, че тези аспекти на България ще останат без значение от провокациите и ще работим, с цел да имаме работещо държавно управление ”.

Председателят на " Възраждане " Костадин Костадинов беше безапелационен, че партията му няма да търпи позорното държание на Политическа партия.

" Това, на което станахме очевидци в пленарната зала, епоредната позорна сценаот държанието на една позорна партия - Политическа партия. Ние тази нецензурност повече няма да я поносим. На трибуната излизат хора, които приказват мръсотии, те са срам за човешкия жанр ", съобщи той.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна Росен Желязков, който разпусна Народното събрание след абсурда и дефинира протичащото се в Народно събрание като дъно и съсипия.

" Председателят на НСРосен Желязковнанесе следващ удар върху парламентаризма. Не може да блокираш работата на Народното събрание, тъй като екстремисти и фашисти са се сбили в Народното събрание. Той носи отговорност за това. ", съобщи Нинова и уточни, чеБСП няма място в коалиция на страха, на омерта, на имунитет, коалиция, която желае да избави Борисов от правораздаване, а въпреки това да удовлетворят " на ламтежите на ПП-ДБ за власт и пари ", които, по думите ѝ, са предали хиляди хора от площадите поради ламтежите за милиони ", посочи още тя.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков разгласи, че ще има наказания за всички участници в абсурда.

" Ще се прегледат видеозаписите, с цел да се види кои са ангажираните лица в нарушение на реда иутре ще разглася глобите ", безапелационен бе той.

" Продължаването на съвещанието в този формат щеше да докара доново ескалиране на напрежението ", казаЖелязковотносно изявлението на водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че е блокирал работата на Народното събрание.

Президентът Румен Радев разкритикува водените диалози и опити за сформиране на държавно управление сред Политическа партия и ГЕРБ.

" Не чакам целувката сред Борисов и Петковда роди нещо друго
, с изключение на омерзение, а то не води до доверие и устойчиви решения. " Това съобщи той пред публицисти преди срещата на върха на Европейската политическа общественост в Молдова.

" Срамните записи от партийното съвещание на " Продължаваме промяната " и последвалите признания на водачите пометоха миловидната им евроатлантическа фасада. Те разкриха озъбеното лице на една пълзяща тирания и фанатизъм като поръчка за тежки престъпления, за чистки, „ подписани с кръв “, за разгром в институциите, за държавна измяна. Записите провокираха извънредно отрицателни мнения за България в европейски медии и с тях бяха дискредитирани европейски водачи ", съобщи Радев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР