Парламентът създаде временна анкетна комисия за проучване на всички факти

...
Парламентът създаде временна анкетна комисия за проучване на всички факти
Коментари Харесай

Разследват придобиването на български паспорти от чужденци

Парламентът сътвори краткотрайна анкетна комисия за изследване на всички обстоятелства и условия към абсурда с корупционната скица за придобиване на българско поданство от чужденци.

Предложението на Движение за права и свободи бе подкрепено от 161 депутати. В анкетната комисия ще се включат 17 народни представители, разпределени на симетричен принцип, написа economic.

Комисията ще работи 3 месеца, а нейн ръководител ще бъде Йордан Цонев от Движение за права и свободи. В края на интервала се чака да бъде показан отчет с резултатите от следствието.

Припомняме, че в края на октомври ръководителят на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев бе задържан за корупционна скица за предоставяне на български паспорти на чужденци. При спецакцията бяха над задържани 20 души, от които на четирима бяха повдигнати обвинявания.

Премиерът Бойко Борисов предложи закриване на организацията. Според него активността на ДАБЧ може да се поеме от Министерството на вътрешните работи, Министерство на правораздаването и Президентството.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР