Парламентът разреши на Агенция Пътна инфраструктура да заплати 50 на

...
Парламентът разреши на Агенция Пътна инфраструктура да заплати 50 на
Коментари Харесай

НС одобри плащането на половината от дължимите пари на пътните строители


Парламентът позволи на Агенция " Пътна инфраструктура " да заплати 50 на 100 от изпълнените действия по превантивно, настоящо и зимно поддържане и за ремонтно-възстановителни работи при спешни обстановки от одобрения си бюджет за 2022 година " За " гласоподаваха 122-ма депутати, 35 бяха " срещу " и двама се въздържаха.

Според признатото решение останалите 50 на 100 от всички финансови отговорности на организацията, зародили по изпълнени действия, сертифицирани досега на влизането му в действие, се правят след решение на Народното събрание и въз основа на отчет, направен от междуведомствената работна група и мнение на парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще заплати 100 % от финансовите си отговорности, зародили по договорите за доставка и монтаж на ограничаващи системи, по договорите за произвеждане, доставка и монтаж на пътни знаци и по договорите за полагане на маркировка на територията на републиканската пътна мрежа, както и на отговорностите по месечни и изключителни задачи по договорите за осъществяване на поддържане на републикански пътища.

Решението в редакция на парламентарната районната комисия поддържаха обединенията от ръководещата коалиция. Движение за права и свободи, " Възраждане " и един народен представител от ГЕРБ-СДС бяха " срещу ", а двама народни представители от " Продължаваме Промяната " се въздържаха. Преди това беше отхвърлено предлагането на ГЕРБ-СДС за очевидно гласоподаване със ставане на крайници.

С 0 гласа " за ", 25 " срещу " и 132 " въздържал се " депутатите отхвърлиха другото проекторешение за разплащане с пътните компании, импортирано от „ ИТН ". С изключение на депутата, дал своя вот " срещу " едното проекторешение, ГЕРБ-СДС не участваха в гласуванията и на двете оферти.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Използвани са материали от Българска телеграфна агенция
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР