Парламентът прие промени в Закона за административните нарушения на първо

...
Парламентът прие промени в Закона за административните нарушения на първо
Коментари Харесай

С общественополезен труд ще се наказва повторното административно нарушение

Парламентът одобри промени в Закона за административните нарушавания на първо четене. Измененията са импортирани от "Обединени патриоти ". "За " законопроекта гласоподаваха 66 народни представители и 28 се въздържаха.

Идеята на плана е да се вкарат в системата на административните нарушавания два типа санкции - безплатен труд в интерес на обществото и задържане в локалното ръководство на Министерство на вътрешните работи. Проектът предлага наказванията да бъдат лимитирани. Безвъзмездният труд ще се постанова единствено за наново осъществено административно нарушаване или за редовно нарушаване. Задържането ще се реализира за нарушение на публичния ред. Общественополезният труд би трябвало да се поставя не по-малко от 40 часа и не повече от 200 часа годишно за не повече от две поредни години.

Сред претекстовете да се вкара наказването безплатен труд е, че в всеобщите случаи на административни нарушавания санкцията се постанова на лица, които заявяват липса на приходи или приходи под обществения най-малко. Така, при установяване на нейния размер, не може да се съблюдава условието той да е съгласуван с приходите и имуществото на санкции и надлежно санкцията не може да бъде събрана, а наказването не може да бъде изпълнено.

Според Българска социалистическа партия включването на тази точка в програмата на Народното събрание е чисто избирателен ход, защото законопроектът е импортиран през април и не е обсъждан от правната комисия, която е водеща в тази ситуация. Предлаганото няма да докара до повишение събираемостта на санкциите, изключително от един етнос, стимулира се Смиляна Кръстева

.В отговор Христиан Митев от "Обединени патриоти " акцентира, че Министерството на правораздаването даже счита, че глобите би трябвало да са по-радикални. "Не би трябвало да чакаме далечното бъдеще да приемем нов кодекс на административните санкции ", уверен е депутатът.

"Административно-наказателните ограничения са им малко на такива хора ", безапелационен е Маноил Манев от ГЕРБ. Според него Наказателният кодекс е мястото, където би трябвало да се съсредоточат напъните за решение на този проблем. Той предложи сред двете четения да се организира необятен спор по законопроекта във всички комисии.

Решението на този въпрос се назовава:концепция за наказателната политика на България ", означи Крум Зарков от левицата.

"Да мине през икономическа аргументация, специалисти, да приемем този закон, тъй че в действителност да работи ", добави Манев.В рамките на дебата ръководителят на правната комисия и народен представител от ГЕРБ Анна Александрова съобщи, че законопроектът не е прегледан на комисията и следва разискване.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР