Парламентът прие на второ четене промени в Закона за лова

...
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за лова
Коментари Харесай

Парламентът прие законови промени заради свинската чума

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за лова и опазването на дивеча, свързани с ограниченията против разпространяването на африканската чума по свинете.

Промените, импортирани от Александър Сабанов от "Обединени патриоти ", плануват, при положение на епизоотия земеделският министър да може със заповед да лимитира или да не разрешава някои типове дивеч, да ползва хигиеничен обстрел на диви животни и да трансформира периодите за ловуване на дива свиня. Заповедта ще се издава както и до момента след координиране с министъра на околната среда и водите, по предложение на изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по горите или на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните. Обжалването на заповедта няма да стопира нейното осъществяване.

От Българска социалистическа партия поддържаха измененията, само че депутатите Филип Попов и Драгомир Стойнев означиха, че ръководещите са "проспали предварителната защита ". "Бързаме този закон да влезе незабавно в действие. Ние го поддържаме, той кардинално е добър - като текстове, само че не е своевременен ", сподели Попов.

"Не предприехме безусловно никакви ограничения, с изключение на да построим една телена ограда, нито предупредихме стопаните в Северна България, нито им забранихме да отглеждат прасета, нито осигурихме нужните екарисажи ", съобщи Стойнев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР