Парламентът прие актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. В

...
Парламентът прие актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. В
Коментари Харесай

Окончателно: НЗОК ще разполага с допълнителни 105 млн. лв. до края на годината

Парламентът одобри актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. В последна сметка беше утвърден текстът, гласуван по-рано от отрасловата комисия и неразчетените оферти за спомагателни разноски отпаднаха.

Към НЗОК се насочват спомагателни 105 млн. лв.. Разискванията в Народното събрание не престават с републиканския бюджет.

След 7-часова полемика по актуализацията на Бюджет 2021 в отрасловата комисия, в късния след обед депутатите започнаха да разискват ремонта на финансовата рамка и в пленарната зала.

Допълнителни изключителни разноски скараха народните представители. Предложенията за неразчетените разноски по бюджета на НЗОК пристигнаха от разнообразни партии.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Карименски означи, че крепко би трябвало да залегнат всички оферти – може да се стигне до повдигане на осигуровките на работещите. В последна сметка, до този сюжет не се стигна.

Работата в комисията

Бюджетната комисия се събра рано сутринта, с цел да продължи работя по актуализацията на бюджета. Депутатите даже се питаха какво е била гласувано нощес и какво не. А от ГЕРБ-СДС напуснаха залата. Аргументът на Кирил Ананиев беше, че по този начин ще се избегнат разногласията в залата и работата ще върви по-бързо.

Според ръководителя на комисията предложенията от през вчерашния ден са без планове и това ще докара до повдигане на осигурителните вноски за работещите лица. В последна сметка, бюджетната комисия не можа да завърши работа до 14 ч., за когато беше планувано съвещанието на Народното събрание.

Затова ръководителят на Народното събрание разгласи 2-часова отмора, тъй че депутатите в комисията да довършат работата си. Решението не беше посрещнато добре от огромна част от присъстващите в пленарната зала.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР