Парламентът одобри създаването на временна комисия, която в продължение на

...
Парламентът одобри създаването на временна комисия, която в продължение на
Коментари Харесай

Още поне два месеца управляващите ще нищят проекта за нова Конституция

Парламентът утвърди основаването на краткотрайна комисия, която в продължение на два месеца ще се занимава с плана за нова конституция, импортиран от ГЕРБ. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не участваха в гласуването, нито предложиха членове на комисията.

Председател на анкетната комисия е Десислава Атанасова от ГЕРБ. От партията на Борисов в комисията вземат участие Красимир Ципов и Тома Биков. "Обединени патриоти " са представлявани от Искрен Веселинов, Борис Ячев и Християн Митев, а "ВОЛЯ " - от Пламен Христов, Елена Пешева и Симеон Найденов. По предложение на ГЕРБ в комисията има и един самостоятелен народен представител - Спас Панчев.

Основната цел на анкетната комисия е да разисква и проучва плана на Конституция, импортиран от ексминистъра на правораздаването Данаил Кирилов, както и да предлага съответни оферти за промени в него.

Процедурата по приемането привикване на Велико Народно заседание все още е "на трупчета ", тъй като планът на ГЕРБ е изпратен за мнение във Венецианската комисия. Управляващите получиха поддръжка от Веселин Марешки в събирането на 120 подписа, нужни за начало на дебата. В идващите до 5 месеца следва да бъде проведено събирането на 160 подписа за привикване на Велико Народно заседание. Засега тази процедура наподобява обречена на неуспех, защото няма поддръжката на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР