Парламентът не събра необходимия кворум, за да гласува оттеглянето на

...
Парламентът не събра необходимия кворум, за да гласува оттеглянето на
Коментари Харесай

Парламентът не събра кворум – казусът с Пламен Николов се усложни

Парламентът не събра нужния кворум, с цел да гласоподава отдръпването на Пламен Николов като кандидат-премиер на „ ИТН “, съобщи БГНЕС. Така въпросът се усложнява в допълнение, а решаването му наложи незабавно привикване на ексклузивен Председателски съвет в кабинета на Ива Митева. Депутатите би трябвало да намерят излаз от обстановката, откакто от групировката на известния ефирен водещ сътвориха юридически казус, оттегляйки Николов от процедурата в последния миг.

От „ ИТН “ напуснаха пленарната зала и не взеха присъединяване в днешното разискване и гласоподаване, а аргументът за решението им е, че „ това е фарс “. Според тях отдръпването на Николов по персонални аргументи, каквито посочи самият той, е изцяло задоволително мандатът да се счита за несбъднат, а президентът Румен Радев да продължи процедурата като го връчи на идната по величина политическа мощ.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф не разреши това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР