Парламентът на Словашката република - Националният съвет осъди за пореден

...
Парламентът на Словашката република - Националният съвет осъди за пореден
Коментари Харесай

Парламентът на Словакия обяви режима на Владимир Путин за терористичен - Свят

Парламентът на Словашката република - Националният съвет осъди за следващ път съветската експанзия в Украйна и изрази поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Този път с решение на депутатите от четвъртък законодателният орган на Словакия разгласи настоящия режим в Русия за терористичен, а самата Руска федерация за страна, която поддържа тероризма, заяви Телеграфната организация на Словашката република. Депутатите порицаха масираните офанзиви на Москва против цивилното население, цивилен обекти и сериозната инфраструктура.

На днешното си съвещание словашките парламентаристи осъдиха както директните, по този начин и непреките закани от Русия за потребление на нуклеарни оръжия. В резолюци Народното събрание разгласи, че не признава провеждането и резултатите от референдумите в Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области на Украйна, и продължава да смята тези територии за част от Украйна. Парламентът изрази също по този начин поддръжка за напъните за основаване на специфичен арбитражен съд за наказателно гонене на закононарушенията на експанзия и поддръжка за наказателното гонене на закононарушенията против човечеството и военните закононарушения, осъществявани от съветския режим в Украйна.

Словакия осъжда хибридната война, която Русия води даже на нейна територия – в Словашката република. Закондателите приканиха правораздаващите органи, тайните служби и други способени органи да не подценяват опасността, а да подхващат ефикасни дейности против нея в полза на запазването на сигурността и демокрацията в Словакия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР