Парламентът на Република Северна Македония одобри т.нар. френско предложение за

...
Парламентът на Република Северна Македония одобри т.нар. френско предложение за
Коментари Харесай

Парламентът на Северна Македония одобри френското предложение -

Парламентът на Република Северна Македония утвърди така наречен „ френско предложение ” за започване на договаряния за участие на страната с Европейския съюз, съобщи БГНЕС.

В поддръжка на предлагането гласоподаваха 68 от общо 69 присъстващи народни представители. В поддръжка на предлагането гласоподаваха, както от ръководещата коалиция, по този начин и депутатите от опозиционните албански обединения.

Гласуването се организира по време на третия ден от дебатите в пленарната зала. Днес в Народното събрание бе и посланикът на Европейски Съюз в Скопие Дейвид Гир.

Дискусията през последните два дни мина в напрегната атмосфера. Опозицията подвигна звук по време на изявленията на депутатите от ръководещото болшинство, имаше и словесни спорове и взаимни обвинявания сред депутатите от държавното управление и опозицията.

Дебат всъщност за така наречен " френско предложение " по този начин и не се състоя, а се трансформира в една антибългарска нервност, в която депутатите от ВМРО-ДПМНЕ и Левицата говореха за български фашисти, асимилация, апартейд и дори… дезинфекция, съгласно БГНЕС.

Преди започване на дебатите в македонския парламент открити писма с апел да се одобри така наречен " френско предложение " насочиха президентът на Франция Еманюел Макрон, немският канцлер Олаф Шолц, еврокомисарят по външна политика Жозеп Борел и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР