Парламентът на Нидерландия потвърди решението на правителството в оставка на

...
Парламентът на Нидерландия потвърди решението на правителството в оставка на
Коментари Харесай

Нидерландия най-после ни даде зелена светлина за Шенген

Парламентът на Нидерландия удостовери решението на държавното управление в оставка на Марк Рюте и дефинитивно даде зелена светлина за приемането на България в Шенген.

Част от депутатите предложиха Нидерландия да последва предлагането на Австрия за непълен банкет на страната ни в Шенген единствено по въздух, само че това предложение беше отхвърлено.

С решението на Народното събрание в Хага Нидерландия дефинитивно поддържа приемането на България в пространството за свободно придвижване.

Продължават договарянията с Австрия, която към този момент дава единодушие за влизаше в Шенген единствено по въздух.

Преди седмица държавното управление на премиера Марк Рюте реши, че България извършва всички условия за влизане в Шенген и изпрати писмо до Народното събрание. Депутатите имаха три благоприятни условия – да поддържат решението, да го отхвърлят или да не го преглеждат, което значи цялостно единодушие с дейностите на кабинета.

По време на дебата обаче бе импортирана резолюция от основаната едвам през лятото партия Нов публичен контракт - четвърта мощ сега в Нидерландия. Тя поддържа позицията на Австрия страната ни да бъде позволена в Шенген последователно и първо единствено по въздуха.

Предложението обаче не събра задоволително гласове. Изненадващо, Народната партия за независимост и народна власт на Марк Рюте гласоподава " за ". Още по-изненадващо обаче, извънредно дясната Партия за свободата, която взе най-вече гласове на парламентарните избори преди месец, не гласоподава. Ако нейните депутати бяха " за ", позицията на Нидерландия щеше да бъде за влизане на България в Шенген по въздуха. Предложението щеше да събере 86 гласа при нужни 76.

Така Австрия остава единствената спънка пред пълноправното влизане на България и Румъния в Шенген.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР