Парламентът на Индонезия забрани на двойките, които не са в

...
Парламентът на Индонезия забрани на двойките, които не са в
Коментари Харесай

Индонезия: Извънбрачният секс ще се наказва със затвор до една година


Парламентът на Индонезия забрани на двойките, които не са в брак, да вършат секс и даже да живеят дружно. Ще попаднат ли и туристите под ударите на новия закон?

Индонезия забрани със закон извънбрачния секс. Нарушителите са застрашени от затвор до една година. 

Правозащитници упорстваха Народното събрание в мюсюлманската островна страна да не приема новите правила, тъй като нарушават гражданските права. Въпреки това новото законодателство ще влезе в действие от 2025 година. 

Двойките няма да имат право и да живеят дружно

" Индонезия желае да тръгне по пътя на рушаща правата злополука, като криминализира извънбрачния секс ", предизвести Фил Робъртсън от неправителствената организация “Хюман Райтс Уоч ”. 

Стотици хора излязоха по улиците на няколко индонезийски града, с цел да стачкуват против законопроекта. Плановете за въвеждане на сходно законодателство през 2019 година се провалиха поради всеобщи митинги. 

Освен че се не разрешава половия контакт, двойките няма да имат право и да живеят дружно преди брака. В противоположен случай ги грози до шест години затвор. 

Ще попаднат ли и туристите под ударите на закона?

Полицията обаче може да стартира следствие единствено в случай че член на фамилията подаде тъжба. Това решение се счита за компромис сред либералите и консерваторите в Народното събрание. Така да вземем за пример туристите на ваканционния остров Бали евентуално няма да попаднат под ударите на закона. 

Досега извънбрачният секс и хомосексуалните връзки не представляваха закононарушение в Индонезия, само че и двете неща от дълго време са табу в консервативната страна. В провинция Ачех, ситуирана в северозападния завършек на остров Суматра, се ползва ислямската правна система шериат. Сексът отвън брака там се санкционира с до 100 удара с пръчка.

***

Вижте и тази изложба:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР