Парламентът на Гагаузия потвърди решението на ЦИК, с което Евгения

...
Парламентът на Гагаузия потвърди решението на ЦИК, с което Евгения
Коментари Харесай

Силовите структури в Молдова иззеха бюлетини от изборите в Гагаузия

Парламентът на Гагаузия удостовери решението на ЦИК, с което Евгения Гуцул от опозиционната проруска партия „ Шор “ беше определена за глава на самостоятелния регион в Молдова.  В същото време обаче, молдовски военни от профилираните сили влязоха в съда в столицата на Гагаузия гр. Комрат и изнесоха от там бюлетини, оповестяват локални издания. Акцията на силовите структури беше призната от локалните поданици доста отрицателно. Събралото се голям брой крещеше против служителите на реда „ Позор! “ и ги наричаше „ Фашисти “, излиза наяве от видеозаписи, публикувани в медии и обществени мрежи.

„ Мая Санду (президентът на Молдова – бел.ред.) употребява силовите структури с цел да открадне бюлетините на нашите гласоподаватели! Специалните сили проправиха пътя на антикорпуционните прокурори да нахлуят в постройката на съда и да изнесат бюлетините “, декларира Гуцул.

По-рано стана ясно, че управляващите в Кишинев към този момент се пробват да дискредитират членовете на ЦИК в Гагаузката автономност – полиция е връчила на членовете на изборната комисия призовки, с които те са извикани на разпит. Събитията накараха хиляди да излязат на митинг по улиците на Гагаузия с цел да поддържат законния избор на.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР