Парламентът гласува оставката на министъра на правосъдието и одобри предложението

...
Парламентът гласува оставката на министъра на правосъдието и одобри предложението
Коментари Харесай

Десислава Ахладова е новият министър на правосъдието

 Парламентът гласоподава оставката на министъра на правораздаването и утвърди предлагането поста да бъде ангажиран от досегашния му заместител Десислава Ахладова.

Това е втората рокада във ведомството и следващият ремонт в състава на кабинета " Борисов 3 “.

Въпреки че съобщи, че самичък е взел решението да напусне поста, и до момента не е показал ясни претекстове за това. Той разгласи желанието си да се отдръпна на 26 август след диалог с премиера, съобщи Българска национална телевизия.

В тази посока рецензии за рокадата пристигнаха от опозицията в лицето на Българска социалистическа партия. Според тях оставката е обвързвана с " проваления план за нова конституция и промени в Изборния кодекс ".

Кандидатурата на Ахладова бе показана от вицепремиера Екатерина Захариева, а незабавно след гласуването новият министър постави клетва от парламентарната естрада.

" Не съм поемала ангажимент към Вътрешна македонска революционна организация във връзка с новата конституция, само че всички оферти, които ще зародят в хода на дебата за Велико национално заседание, ще бъдат предмет на един изчерпателен разговор и аз мисля, че тук разговорът би трябвало да е и с хора от правосъдната система, експерти, учени, преподаватели по конституционно право, които би трябвало да изразят по всяка една от тематиките своето мнение. Едва тогава след един освен политически консенсус, само че и публичен, следва да се одобри новата конституция ".

Коя е Десислава Ахладова?

Придобива магистърска степен " Право “ в Югозападен университет " Неофит Рилски “ Благоевград.

От 22 май 2017 година е административен началник на Административен съд-Перник, определена с решение на Съдийската гилдия на Висш правосъден съвет на 18.10.2016 година

От 2014 година до 22 май 2017 година е ръководител на Районен съд-Перник.

От 2004 до 2014 година е заместител административен началник на Районен съд-Перник. В интервала 2000-2004 година е областен арбитър в Районен съд-Перник, година преди този момент е младши арбитър в Окръжен съд-Перник.

Участвала е в редица семинари и образования, свързани с европейското и гражданското право.

Владее британски език и съветски език.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР