Парламентът дебатира отлагане на разводаПри Брекзит без сделка британското правителство

...
Парламентът дебатира отлагане на разводаПри Брекзит без сделка британското правителство
Коментари Харесай

Лондон въвежда визи за европейци

Парламентът дебатира отсрочване на развода


При Брекзит без договорка английското държавно управление ще приключи допустимо най-бързо свободното придвижване на хора, заяви Министерство на вътрешните работи в Лондон, представено от Ройтерс.

За избран временен интервал жителите на страните от Европейското икономическо пространство ще могат да влизат както до момента в кралството за визити, за работа или обучение. Но с цел да останат за повече от три месеца, те ще би трябвало да подадат заявление за “Временно позволение за престой на европейци ”. А за престой над три месеца ще бъдат въведени визи за европейци, уточни вътрешният министър Саджид Джавид. За момента не се оповестява какъв брой ще коства краткотрайното позволение за престой и визата за европейци. Цените на сходни документи в този момент са сред 500 и 600 паунда, прецизира в. “Файненшъл таймс ”.

Междувременно премиерката Тереза Мей заяви, че ще се опита да издейства от Европейски Съюз предоговаряне на съглашението за Брекзит, изключително в частта му обвързвана с “предпазния механизъм ” за границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия. Заявлението си тя направи в навечерието на следващия решителен избор в английския парламент, който предстоеше късно нощес. Европейски Съюз неведнъж отсича изрично, че постигнатото към този момент съглашение, което бе утвърдено и от 27-те членки на съюза, не предстои на предоговаряне.

В часовете предшестващи гласуването ръководителят на Народното събрание Джон Бъркоу утвърди 7 от общо 15-те оферти за промени в закона за Брекзит, които да бъдат подложени на спор от депутатите. Най-значимите измежду тях плануват удължение с девет месеца на периода за окончателното излизане на Англия от Европейски Съюз оттатък 29 март и формулиране на различни механически разновидности към контрола по ирландската граница.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР