Парламентът даде тържествено начало на новата си парламентарна сесия.Преди да

...
Парламентът даде тържествено начало на новата си парламентарна сесия.Преди да
Коментари Харесай

Тържествено начало на новата парламентарна сесия на депутатите

Парламентът даде тържествено начало на новата си парламентарна сесия.

Преди да стартират първия си работен ден след коледната почивка, по традиция в пленарната зала зазвучаха химните на България и Европейския съюз.

Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пожела на сътрудниците си здрава и по-спокойна година.

„ През изтеклите четири години станахме очевидци на някои редки, само че скъпи моменти на единение, като тържествата във връзка 140-тата годишнина от подписването на Търновската Конституция. Станахме очевидци и на демонстративно опразвани депутатски банки, на остри конфликти, на взаимни обвинявания. На сътрудници, които вземат участие в съвещанието с видеовръзки от болничните си кревати. Видяхме и издигната против постройката на Народното събрание бесилка. Нека никой от нас не се поддава на илюзията, че тази бесилка беше обръщение само към политическите му съперници. Тя беше доказателство, че всички можем да станем жертва на борбата посред ни, когато тази борба е безпринципна, разрушава подпори и изгаря мостове “, сподели Караянчева в послание към депутатите.

Снимка: БГНЕС

Тя напомни, че скоро политическите партии ще влязат в предизборна акция, само че поради епидемиологичната конюнктура тя няма да наподобява на никоя друга до момента.

„ Предстоят първите парламентарни избори, които ще бъдат проведени от държавно управление, в което ГЕРБ е огромният съдружен сътрудник. Някои политици и политически сили занапред започнаха офанзива против идния избор “, съобщи тя.

Председателят увери, че още през октомври е изпратила писма до европейските институции да изпратят наблюдаващи, с цел да бъдат спокойни българските жители за честността на вота.

„ Да заобикаляме внушения, че има заплаха от операция на изборните резултати. Това единствено ще понижи изборната интензивност и ще сложи под подозрение легитимността на всеки един от определените в 45-ото Народно заседание “, прикани Цвета Караянчева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР