Парламентарният вот в Италия показа епохална промяна - за първи

...
Парламентарният вот в Италия показа епохална промяна - за първи
Коментари Харесай

Крайната десница в Италия победи. Какво ще промени това? - Свят

Парламентарният избор в Италия сподели епохална смяна - за първи път в постфашистката история крайната десница идва на власт. Това провокира доста въпроси - дали третата по величина страна в Европейския съюз ще промени позицията си към поддръжката за Украйна, глобите против Русия и европейското единение в изискванията на икономическа рецесия и газовата война на Кремъл?

След обработката на над 95% от гласовете за италианския Сенат на вчерашните избори десноцентристката коалиция събира 44,36%. На изборите за долната Камара на депутатите тази коалиция в състав " Италиански братя ", " Лига " и " Напред, Италия! " получава 44,07 на 100, разгласи ТАСС.

Германия към този момент разгласи упованията си Италия да остане " доста скъпа за Европа ", макар успеха на постфашистката партия на Джорджа Мелони.

" Италия е доста скъпа страна за Европа, нейните жители са доста скъпи за Европа и ние изхождаме от правилото, че това няма да се промени ", разяснява представителят на държавното управление Волфганг Бюхнер, представен от Фрас прес и Българска телеграфна агенция.

Колегата му от немското министерство стопанската система и финансите съобщи, че Берлин ще продължи да чака от Рим да съблюдава европейските бюджетни правила.

Русия не остана по-назад. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че страната му ще приветства всички политически сили в Италия, които са подготвени за градивни връзки с Москва. Той посочи, че резултатите от парламентарните избори в Италия са нейна вътрешна работа и добави, че Русия е подготвена да приветства политическите сили, които " са способни да излязат от рамките на открилото се главно течение, изпълнено с злоба към нашата страна, и да проявят по-голям обективизъм и конструктивизъм " към страната му.

Новото италианско държавно управление на Джорджа Мелони би трябвало да " остане единно " с останалите страни от Европейски Съюз по въпроса за войната в Украйна и произлизащия от нея енергиен потрес, уточни генералният секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Матиас Корман, представен от АНСА.

" Очакваме съставянето на новото държавно управление. Сформира ли се нов кабинет в Италия, с наслада ще работим с него по изработването на политически ограничения за възстановяване на живота на хората ", разяснява Корман. В настоящия подтекст е добре в Европа да има безапелационна и дълготрайна взаимност ", сподели той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР